Drachten

Internship research - High-end motion oplossing voor nauwkeurige meetmachines -FMI Industrial Automation


Onderwerp: High-end motion oplossing voor nauwkeurige meetmachines.

FMI Industrial Automation is vooraanstaand leverancier van technologieën voor de automatische assemblage, bewerking en handling van uiteenlopende producten.

FMI Industrial Automation ontwerpt en realiseert steeds de optimale oplossing voor automatische assemblage, bewerking en handling in 24/7 productiesystemen met een hoge nauwkeurigheid en output. Daarnaast worden ook meetmachines geleverd die de producten kunnen kwalificeren.

Om de volgende stap te maken in de aansturing van onze meetmachines dient de besturing van de bewegende delen optimaal geïntegreerd te worden in het besturingsplatform van FMI.

Deze opdracht bevat de volgende onderdelen:

  • Onderzoek uitvoeren naar high-end motion oplossingen voor nauwkeurigheden <0.5 µm. Naast het motion platform zijn kalibratie en correctie methoden vereist om de gewenste nauwkeurigheden te halen en garanderen.
  • Realisatie van een pilot systeem die de functionaliteit en werking van een high-end motion systeem op een meetmachine demonstreert en aantoont.

Taken:

  • Onderzoek
  • Software ontwerp en realisatie

Functie:

  • HBO/WO richting Informatica of Mechatronica
  • Kennis van motion en besturing is een pre

FMI Industrial Automation is voor deze stageopdracht vanaf februari 2019 op zoek naar 1 student. Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij FMI? Neem dan contact op met Remco Poelarends, per e-mail: r.poelarends@fmi.nl of telefonisch 088-1341304

Deel deze stageplaats:

Terug naar overzicht